Söderåsen Oktober 2021

2021-10-26

Forfatter: Tomas Patheier

Söderåsen naturpark er i den grad et besøg værd! Der er så mange muligheder for en familie, både på en dags og flerdags ture.

Söderåsens nationalpark etableredes i 2001 i Klippans og Svalövs kommuner. Nationalparken går fra Skäralidskløft i nord til Nackarpsdalen i syd. Området var allerede beskyttet inden oprettelsen af nationalparken. Parken har flere vandrestier, og er en populær destination.

Skäralidkløften, med udsigtspunktet Kopparhatten, er en del af Sveriges største sammenhængende løvskovsområde med store indslag af bøg og eg. Længst inde i Nackarpsdalen er den cirkelrunde Odensjön (dansk: Odinsøen) omgivet af 30 m høje stejle klipper.

Lige nord for nationalparken er vandreområdet Klåveröd.

Den skånske vandrerute Skåneleden følger den sydlige højderyg hele vejen fra Åstorp til Röstånga.


Jonathan og Tomas var med lederne fra spejdergruppen Klintenkongen for en sjov hike i ukendt terræn, turen skulle dels være en oplevelse for Jonathan, en test af hvad man kan byde sine børn, og en rekognoscering for om det er et godt træningsområde for familien - Og det er det!!

Der er en mængde ruter at vælge imellem, i forskellig længde, nogle er handicapvenlige, andre er bestemt ikke.
Men alle ruter er super fint markeret, og skulle man ville øver kort og kompas, så er dette også et fedt sted, da man altid vil møde folk og/eller stier.

Samtidig går en del af Skåneleden igennem Söderåsen.

Ruter i Söderåsen
Ruter i Söderåsen

Turen tog 48 timer, fra fredag kl 15 til Søndag kl 15, og vi gik ca 25 Km i blandet terræn.

Jonathan og jeg sov i vores enkeltmands bivuakker ( Carinthia xp two plus ) og over os havde vi vores Siltarp 2, mest fordi at det er rart at kunne sætte sig op om morgenen i læ for regn, og ikke blive vækket om natten af regn / Hagl på selve bivuakken.

Jeg havde ca 16 kg inkl mad, drikke og Jonathans bivuak, og Jonathan havde 7 kg på ryggen, det gik ganske fint for ham, men skal man derop og gå meget, skal man nok overveje vægten hos børnene, det kan være svært at holde, men ikke mere end 25-30% af deres kropsvægt