Alt bliver lettere

2020-11-15

Tur nummer 2 viste hvor hurtigt man tilvender sig nye situationer.

Vi har stadig krav til turene for lethedens skyld

  1. Vi tester stadig udstyr, så det skulle være tæt på hjem
  2. Børnene skulle have en ide om det at være ude og gå til destinationen
  3. Det skulle være lidt luksus, men stadig give lidt mere outdoor feeling
  4. Og vi skulle kunne komme forholdsvis hurtigt hjem, dersom det hele gik galt

Vi havde spurgt os lidt for på facebook, om der var nogle der kendte til teltning områder på Stevns, da alle områder på Stevns er enten Kommunalt ejet eller privat ejet, fremgår de ikke af Naturstyrrelsens hjemmeside, da de kun viser statsejede skove og områder.

Heldigvis har vores naboer købt et større hus, med meget grund til, og de tilbød at vi kunne slå op på grunden, og samtidig kunne vi få lov til at benytte os af deres toilet, såfremt det skulle blive nødvendigt, at der også var en bålplads var bare super.

Vejen derud var blot 5-600 meter kortere end den sidste tur, men denne gang var der absolut ingen brok fra børnene, ingen træthed at spore og lutter glæde hele vejen, det viser bare at børn er hurtige til at tilvende sig, og jeg er ganske fortrøstningsfuld, med hensyn til fremtiden.


Denne gang lod vi hunden blive hjemme om natten, så Michelle og Luna kunne være med (de kom i bil), og samtidig var der en masse der skulle testes.

Det vigtigste var Michelles sovepose, og der er ingen tvivl, der skal investeres i en ny, hvor jeg lå i min 1 sæsons sommer quilt, lå Michelle og frøs, hvilket resulterede i at jeg tog bilen og hentede hendes dyne.
Jeg har altid set på udstyr ud fra egne krav, behov og forudsætninger, og har derfor ikke tænkt på at kvinders komfort temperatur er højere end mænds (Eventyrsport har en ganske god guide ) Og der skal nok også et bedre underlag til. Luna sov tilgengæld som en sten!


Noget andet der skulle testes var maden, vi skal kunne spise frystørret med, og med 3 kræsne unger kan det hurtigt blive et problem, de 2 store skulle have Pasta Bolognese, imens at Luna Skulle have Pasta Cabonara, alle 3 fra Travellunch.
Michelle og jeg der begge er Vegetare skulle spise Macaroni and Cheese til Michelle og En chili gryde til mig begge fra summit to eat.


Ud over at ungerne ikke kunne spise op, så var de alle 3 vilde med maden! Så den er vi slet ikke nervøse for.
Min chili var også lækker, men Den der Mac'n'cheese den er ikke et hit, vi smagte den alle sammen, og ingen brød sig om det, så den bliver aldrig købt igen.

Med morgenmaden der var Müsli med hhv. chokolade og bær, fik vi en lesson learned, jeg brugte samme vand mængde som til aftensmaden, 300 ml, og det viste sig at der kun skulle bruges 125 ml.... så det blev en tynd gang pladdersuppe, der nok ville kunne rede liv på fjeldet, men med 5 minutter hjem, så ryger den altså i skraldespanden!


Til at koge vand har vi vores nye MSR DUO stove, og jeg kan kun sige WOAEW!!! Kedlen indeholder 1,8 L vand, og altså reelt nok til 5x aftensmad, jeg tog ikke tid, men det var oppe og koge på max 5 min.
Vi overvejer om vi skal købe 2,5 liter gryde, men holder testene, så tvivler jeg på det bliver nødvændigt.

Sidst men ikke mindst, så har vi investeret i en bund til teltet, det er sgu genialt, der er klikspænder i hvert hjørne så det er let at sætte på, og samtidig kan man fkerne ca 50 cm ved indgangen, så man kan tænde sin brænder i tesltet uden den står på underlaget, det er genialt!!


Endnu engang kan jeg bare konstatere at det er det helt rigtige valg at blive en outdoor famile, børnene glæder sig, Jeg elsker det, og Michelle lærte at elske mig, så mon ikke hun også lære at elske dette ? :-) 

Det gør hun, men jeg skal bare lige lære det der med at ikke alle er vilde med den helt spartanske tur, men vi skal nok finde ud af det.

I næste måned (december) skal vi ud igen, men denne gang bliver det ren og skær for at sove ude, vi har derfor en aftale med en campingplads, hvor vi kan slå telt op, årsagen er at dagen er så korte i den danske vinter, og det gør at vi stort set skal være i teltet fra kl 1500 til 0800 da det er for mørkt til noget, og så kommer vi stærkt igen i Januar med en ny tur.