En tur på en dag

2021-02-15

Eller rettere, nogle timer, mere behøver det ikke at tage-
Selvom det selvfølgelig bliver hyggeligere jo længer tid man bruger

Selv på et par timer kan børnene opnå god læring om udelivet, og samtidig have det sjovt.

Idag var vi en på en hyggetur i Boesdal Kalkbrud.

Sådan en tur bygger jeg op i 3 faser.

1. Pakke - Børnene er med til at pakke så vi husker det hele, samtidig har de noget medbestemmelse, hvis ikke de vil have deres rygsække med, så har vi jo bare færre ting med.

2. Turen - Turen starter og slutter ved bilen, alt imellem tæller som turen, det er her man lære at hjælpe hindanen hvis der er et stejlt sted, lærer at når man er ved destinationen så er det her at man hjælper hindanen med at gøre klar, inden man leger, på denne tur skulle vi have kakao, og det er jo klart at det tager længere tid hvis far skal lave det hele, end hvis man hjælper til.

3. Evaluering - Det er vigtigt at børnene er med til at evaluere, på alle ture, det er her når de er friske og man blot har været væk i nogle timer, at de kan fortælle om man går for hurtigt, om skoene gnaver, eller tasken var for tung osv.


Det var meningen at vi ville have været nede ved vandet, og det var også det som ungerne havde glædet sig til, men det blæste alt for meget, ungerne ville have fortsat, og så er der kun en ting at gøre " learning by doing" - Så vi fortsatte imod vandet, og det tog da heller ikke mange minutter for det forsigtige spørgsmål kom - "Far, var der mere læ det andet sted?" - Og det var der, Boesdal Kalkbruds Shelter plads, ligger fint i læ.

Der er 2 Store Shelters, 2 bålpladser, den ene med grillrist, det er tilladt at slå et mindre telt op, men det vil jeg gerne advare imod, fordi kalken sætter sig alle steder, så man vil have en kæmpe rengøring af teltet når man kommer hjem.

Man behøver ikke at booke shelterne, men med en booking i hånden har man selvfølgelig priortet.

Der er ca 5-700 meter til drikkevand, ved P-Plads, og der er et lokum på shelter pladsen (husk at have papir med selv)Heldigvis havde tidligere gæster efterladt brænde, så vi kunne lave et lille bål og få lidt varme, samtidig er bål bare hyggeligt - Det er iøvrigt god stil at efterlade rest brænde (Meget gerne inde i shelteret så det er tørt) - når man forlader en shelterplads, i gamle dage efterlod man også en pakke tændstikker, og evt noget at tænde op med - Dem der planlægger at sover der har selv brænde med, men der kan være folk der søger ly fordi det regner eller blæser, og så det er jo monster god stil at de lige kan få varmen og evt. tørret tøjetEfter nogle hyggelige timer var det hjem igen, og selvfølgelig evaluerede vi.
Jonathan mente de kunne have været bedre til at hjælpe, så de havde fået varme og kakao før.
Ronja mente at vi skulle have en anden kakao næste gang (De kan bedre li den fra forsvarets feltrationer)
Luna - Der bare altid vil blande sig, mente ikke at bål var hyggeligt og det ville hun ikke have igen.

Så 2 af de 3 punkter gør vi bedre næste gang - den der med bålet, den tygger vi lige på, men mon ikke der bliver bål, hvis muligt ?

Jeg selv skal huske min rigtige kniv, og ikke en lille lomme kniv, det er noget være ged at lave træspåner til optænding med - Og så tror jeg at der fremover i min daypack skal pakkes firestarter, der er ingen grund til at gøre det mere besværligt for en selv