Andre ture

Dachstein Berg 

En af mange ture i Østrig med min gode ven Stefan

Planen var at gå op til en bjerghytte på 2300m, men ved 1700m tvang vejret os til at vende om da der kom sne og blokerede ruten.

Dette er en sort rute, hvilket betyder hårdest hvor du behøver ikke udstyr 

At gå fra byen og til bjergfod, tog 2,5 timer og var ca. 7 km på normal vej og skovvej med en gennemsnitlig stigningsprocent omkring de 12.

Klatringen fra bjergfod (1034m) til returpunkt (1696m) tog 4 timer og havde en hård stigningsprocent (jeg tør ikke gætte på hvor meget, men væsentligt mere end de 12% vi lagde ud med og var nogle steder meget teknisk udfordrende, der var endda dele af ruten med stålwire til at holde fast i.

Klatretur i Østrig

De fleste kender efterhånden disse trætopbaner der dukker op rundt omkring i Danmark.
I Østrig har de selvfølgelig også disse trætopbaner, men du kan også komme på ture hvor det er på Bjergssider, disse hedder i de fleste lande Via ferrata ruter, konceptet er det samme, men da dette var en teknisk svær rute, var den guided.

Billederne er taget af Guiden, desværre måtte man af sikkerhedsgrunde ikke selv fotografere, da man skal koncentere sig om turen, desværre blev det ikke til mange billeder.

Via ferrata er en beskyttet klatrerute, der findes i Alperne og visse andre steder. Udtrykket "via ferrata" bruges i de fleste lande og på de fleste sprog, undtagen især i tysktalende regioner, der bruger Klettersteig - "klatresti".

Turen kan findes HER

Afstand: 12,9 km
Samlet tid: 6 timer og 54 minutter
Samlet hastighed: 1,9 km/ t 
Opstigning: 1373 m
Nedstigning: 1382 m
Laveste punkt: 568 m
Højeste punkt: 1477 m